LawrenceSheriffSchool.14 Low Res-2.jpg

Lawrence Sheriff lead with sustainability in mind

Sector: Education

The client: Lawrence Sheriff School, a boys Grammar school in Warwickshire

The project: Designed with a blend of cedar-clad alongside a brick façade allows this expansion to seamlessly blend into the existing environment and with the 139no PV roof panels, they are even able to generate their own clean, energy.

With the use of a specialist structural wall panel system manufactured offsite, we created a highly insulated and airtight façade coupled with the use of Internal ventilation using the Mechanical heat recovery units, we further minimise energy use, giving the building fantastic performance ratings.

This expansion offers the school additional science classrooms, an activity studio, ancillary support facilities, and a new dining hall which brings the school community into the core of the building supporting their values to improve student life with a sustainable build for future generations.

LawrenceSheriffSchool.16 Low Res-2.jpg
LawrenceSheriffSchool.26 Low Res.jpg
LawrenceSheriffSchool.38 Low Res.jpg

Get in touch

If you’re interested in exploring new building and estates development, we’d love to meet you for a coffee to talk more about the benefits of partnering with NetZero Buildings. So why not contact us today for an informal chat?  

Phone: 01638 596155
Email: hello@netzerobuildings.co.uk